DESPRE PARC DESPRE OLTENIA DE SUB MUNTE TRASEE CICLOTURISM TRASEE MOUNTAIN BIKE HARTA TRASEELOR INFORMATII UTILE CONTACT      

Traseu 1 - Horezu – Vaideeni


Horezu – Vaideeni – Izvoru Rece – Marița – Cerna – Rugetu – Mogești – Slătioara – Măldărești - Horezu

Lungime
Panta medie
Panta maxima
Altitudine traseu
Amplitudine (Alt. max. - Alt. min.)
Diferenta totala de nivel
Intrare traseu
Maxima
Minima
Pozitiva
Negativa
34,7 km
1,7%
5,4%
453 m
632 m
402 m
230 m
565 m
1020 m

Descarca trackul gps al traseului aici:

Vizualizeaza/descarca harta traseelor aici:

Descriere:

Traseul este în întregime asfaltat, porțiunea Vaideeni – Cerna fiind la ora actuală (Octombrie 2014) foarte proastă, în stare de șantier, urmând să fie reasfaltată.
Nu există difcultăți în ceea ce privește orientarea și găsirea locurilor de popas și pentru realimentare, traseul trecând prin numeroase localități.
Traseul pornește din Horezu, punctul de plecare fiind Centrul de Informare Turistică, aflat în centrul orașului, lângă Liceul C-tin Brâncoveanu. Aici se pot obține mai multe informații despre zona turistică a Olteniei de sub Munte și despre Parcul Național Buila-Vânturarița. Tot aici se găsesc hărți ale traseelor de cicloturism și mountainbike și trekking din zonă.
Traseul are aproape 35 km dar se poate parcurge și parțial, pe două bucle mai mici cu punct de plecare tot din Horezu:

  • O variantă de cca. 10 km pe ruta Horezu – Măldărești – Horezu
  • O variantă de cca. 20 km pe ruta Horezu – Vaideeni – Coasta Cerbului – Slătioara - Horezu

De la Centrul de Informare Turistică se pornește înspre Tg. Jiu (vest) pentru ca după numai 50 m să se facă la dreapta la prima intersecție spre Vaideeni. Se ține de aici drumul drept înspre nord, se trece de primărie și casa de cultură unde se află și un muzeu al ceramicii (stânga), de mai multe interesecții și de biserica mare din Horezu (dreapta), se iese din Horezu spre satul Bârzoteni și după 5,5 km de drum plat în ușoară urcare se ajunge în centrul comunei Vaideeni. Se trece de centru și după 0,7 km se ajunge la o interesecție unde trebuie făcut stânga către Polovragi (indicator).
Se trece podu peste râul Luncavăț și începem o succesiune de urcușuri și coborâri înspre vest, fără mari dificultăți, cu pante de până la 10%. Se începe prima urcare, de 1,5 km până în satul Izvorul Rece. Urmează o coborâre de 2,6 km și o nouă urcare de 1 km până în satul Cornet. Urmează o coborâre și o urcare mai scurte, de câte 0,8 km până în satul Marița, o altă succesiune coborâre (0,6 km) – urcare (0,9 km) până în satul Cerna și o ultimă coborâre de 0,7 km până în Valea Cernei. Aici direcția traseului se schimbă din nou, pârăsind drumul care continuă înspre vest spre Polovragi (6 km). Traseul nostru pornește spre sud pe o porțiune mai lungă de plat în ușoară coborâre prin satul Rugetu. Această porțiune are 7,5 km până la intersecția cu drumul național 67 pe care l-am părăsit la startul traseului în Horezu.

De la intersecție schimbăm din nou direcția, de astă dată întorcându-ne spre Horezu înspre est. Trecem podul peste râul Cerna, trecem și de intersecția cu drumul spre Stroiești (dreapta) pe care dacă dorim putem să ne abatem 3 km pentru vizitarea Rezervației Naturale Slătioara (rezervație geomorfologică cu șiroiri în strate de conglomerate) și continuăm 6,5 km pe drumul național pe care alternează porțiuni de plat cu scurte urcări și coborâri. După 6 km din Slătioara ajungem la o intersecție marcată cu indicatiare spre Măldărești și Culele Măldărești, de unde părăsim drumul național spre dreapta. Urmează o coborâre ușoară de 3 km prin satul Ciupa, după care ajungem la o intersecție în centrul Măldăreștilor. Traseul nostru de aici continuă în stânga. Dacă dorim putem face o abatere în dreapta de 1 km pentru a vizita culele Măldărești (greceanu și Duca), biserica Măldărești și Muzeul I. Ghe. Duca. De la intersecție urmează o porțiune de 3 km de plat, cu priveliștea crestei Buila-Vânturarița în față, până intersectăm din dou drumul național 67. De la intersecție pornim în stânga pe drumul național, spre Tg. Jiu și după 0,7 km ajungem în punctul de plecare, la Centrul de Informare Turistică Horezu.

Galerie foto

javascript carousel

 


www.kogayon.rowww.buila.ro


www.trovanti.ro


www.oltenia-biking.ro


www.repf.ro
Pagina realizata de catre:
Asociatia Kogayon in parteneriat cu Administratia Parcului National Buila-Vanturarita, in cadul proiectului “Oltenia de sub Munte – zona ecoturistica”, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Materialul exprima exclusiv opinia autorului, Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania neputand fi facuti in nici un fel raspunzatori de felul in care se folosesc informatiile cuprinse in acesta.
2014 Toate drepturile rezervate.