DESPRE PARC DESPRE OLTENIA DE SUB MUNTE TRASEE CICLOTURISM TRASEE MOUNTAIN BIKE HARTA TRASEELOR INFORMATII UTILE CONTACT      

Traseul 2 – Izvoru Rece


Izvoru Rece - Muntele Capela – Dealul Singuru – Piscu Puțului – Muchia Cășăriei – Muntele Cășăriei – Vârful Funicelu (1948 m) – Muntele Cășăriei – Valea Găuriciu – Valea Marginea – Pârâul Recea – Izvoru Rece

Lungime
Panta medie
Panta maxima
Altitudine traseu
Amplitudine (Alt. max. - Alt. min.)
Diferenta totala de nivel
Intrare traseu
Maxima
Minima
Pozitiva
Negativa
35 km
5,1%
13,7%
543 m
1697 m
553 m
1162 m
1527 m
2070 m

Descarca trackul gps al traseului aici:

Vizualizeaza/descarca harta traseelor aici:

Locuri de adăpost : Stâna Cășăriei, refugiul Cășăriei
Puncte de alimentare cu apă : Stâna Cășăriei, refugiul Cășăriei
Este unul din traseele care urcă pe drum de plai (interfluviu) până în creasta principală a Munţilor Căpăţânii și coboară pe o vale (Izvoru Rece). 
Este un traseu relativ lung, desfăşurându-se în cea mai mare parte pe drumuri forestiere.
Descriere :
Traseul are punctul de pornire în Izvoru Rece, de unde urcă pe Muntele Capela (816 m), continuând înspre nord pe interfluviul văilor Recea și Luncavăț prin Dealul Singurul, Piscul Puțului (1141 m), pe lângă vârful În Cumpene (1544 m), pe Muchia Cășăriei până în Muntele Cășăriei (1723 m) până sub vârful Funicelu (1948 m).
Coborârea se face pe afluenții pârâului Recea, Găuriciu și Marginea, apoi pe Recea pe traseul comun ramurii de coborâre a traseului nr. 1.

Galerie foto

javascript carousel

 


www.kogayon.rowww.buila.ro


www.trovanti.ro


www.oltenia-biking.ro


www.repf.ro
Pagina realizata de catre:
Asociatia Kogayon in parteneriat cu Administratia Parcului National Buila-Vanturarita, in cadul proiectului “Oltenia de sub Munte – zona ecoturistica”, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Materialul exprima exclusiv opinia autorului, Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania neputand fi facuti in nici un fel raspunzatori de felul in care se folosesc informatiile cuprinse in acesta.
2014 Toate drepturile rezervate.