DESPRE PARC DESPRE OLTENIA DE SUB MUNTE TRASEE CICLOTURISM TRASEE MOUNTAIN BIKE HARTA TRASEELOR INFORMATII UTILE CONTACT      

Traseul 5 – Romani


Horezu – Romanii de Jos – Romanii de Sus – Pârâului Bistricioara – Cabana Văleanu - Vârful Văleanu (1846 m) – Vărful Cocora (1895 m) – Muntele Piscu Lung – Muntele Piatra Roșie – Vârful lui Roman (1789 m) – Valea Pârâului Lunga – Romanii de Sus – Romanii de Jos – Horezu

Lungime
Panta medie
Panta maxima
Altitudine traseu
Amplitudine (Alt. max. - Alt. min.)
Diferenta totala de nivel
Intrare traseu
Maxima
Minima
Pozitiva
Negativa
49,4 km
3,8%
12,1%
469 m
1907 m
469 m
1484 m
1826 m
2296 m

Descarca trackul gps al traseului aici:

Vizualizeaza/descarca harta traseelor aici:

Locuri de adăpost : Cabana Văleanu, cabanele Vârful lui Roman
Puncte de alimentare cu apă : Cabana Văleanu, cabanele Vârful lui Roman
Este unul din traseele care urcă pe o vale (Bistricioara) până în creasta principală a Munţilor Căpăţânii și coboară pe o alta vale (Lunga). 
Este un traseu lung, desfăşurându-se în cea mai mare parte pe drumuri forestiere.
Descriere :
Traseul are punctul de pornire în satul Romanii de jos, aproape d emănăstirea Hurez. Se urmează șoseaua asfaltată înspre nord și se trece de satul Romanii de Sus. La capătul satului, unde se termină și asflatul, traversăm râul și continuăm pe drumul forestier din lugul acestuia, lăsând în stînga intersecția cu drumul pe care vom coborî. La următoarea intersecție mergem pe drumul din dreapta care iese din pădure în golul alpin lângă cabana militară Văleanu. Continuăm urcarea spre creastă până ajungem în vârful Văleanu (1846 m). De aici mergem în stânga pe creastă pe sub vârful Cocora (1895 m), traversăm culmea Muntelui Piscul Lung și coborâm pe cea a Muntelui Piatra Roșie până în vârful lui Roman (1789 m).
Coborârea se face pe drumul de pe valea Lunga, cu porțiuni asfaltate, care ne adduce înapoi în valea Bistricioara, la nord de satul Romanii de Sus.

Galerie foto

javascript carousel

 


www.kogayon.rowww.buila.ro


www.trovanti.ro


www.oltenia-biking.ro


www.repf.ro
Pagina realizata de catre:
Asociatia Kogayon in parteneriat cu Administratia Parcului National Buila-Vanturarita, in cadul proiectului “Oltenia de sub Munte – zona ecoturistica”, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Materialul exprima exclusiv opinia autorului, Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania neputand fi facuti in nici un fel raspunzatori de felul in care se folosesc informatiile cuprinse in acesta.
2014 Toate drepturile rezervate.